Ga naar de inhoud

Balletles Zwolle

Ballet dansen in Zwolle

Ballet is één van de oudste dansstijlen in de geschiedenis. Het eerste balletstuk werd opgevoerd in 1581! Sinds deze tijd geldt ballet (of klassiek ballet) als de basis in alle dansstijlen. Zo zit ballet verwikkeld in bijna elke dansstijl die je maar kan bedenken. Ballet is een uitstekende basis voor iedere danser. In onze lessen werken we onder andere aan de houding, evenwicht, kracht en lenigheid, waardoor deze les voor elke danser een goede start (of goede aanvulling!) is om te volgen. Vind jij het belangrijk om plezier te hebben in je dans en om daarnaast ook de onderliggende technieken te leren? Dan ben je van harte welkom voor een proefles! Kom gerust eens langs om te kijken of onze balletles in Zwolle bij je past.

Zo ziet een les ballet eruit

We beginnen de les met een korte check-in: zijn er nog bijzonderheden of nieuwe leerlingen? Als je voor een proeffles komt is dit het moment waarop er kennis wordt gemaakt. Vervolgens start de les met een warming-up. Voor de jongste leerlingen wordt de les vormgegeven in de vorm van een dansspel en speelse oefeningen om de basistechnieken van ballet goed aan te leren, passend bij het motorisch ontwikkelingsniveau van het kind.

Voor de oudere leerlingen start de les met het doornemen van de ballettechniek en er wordt wekelijks gewerkt aan de moeilijkheidsgraad. Doordat er vanuit de basis wordt gebouwd, kan elke leerling zichzelf uitdagen op zijn of haar eigen niveau. Na een korte pauze is het tijd voor verschillende draai- of sprongcombinaties die wederom stapsgewijs worden aangeleerd en opgebouwd. In het midden en aan het eind van het les jaar wordt er toegewerkt naar een volledige ballet choreo, passend bij het dansniveau van de dansers.

Optredens

Naast de reguliere danslessen die je volgt, zijn optredens ook een onderdeel van het lesprogramma. Er worden door het hele jaar heen één of meerdere optredens georganiseerd. Het maakt niet uit welk niveau je danst, iedereen mag meedoen. Tijdens deze optredens krijg je de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat jij hebt geleerd tijdens jouw danslessen. Hiermee willen wij je zoveel mogelijk plezier laten beleven en tegelijkertijd ook podiumervaring laten opdoen. 

Praktische informatie

We bieden balletles aan voor kinderen en volwassenen in Zwolle. We hebben balletles in Zwolle voor kinderen van 4 jaar en ouder en een groep voor 7 jaar en ouder. Daarnaast hebben we balletles in Zwolle voor volwassenen. De balletlessen vinden plaats op donderdag.

Check ons lesrooster voor de lestijden per locatie. 

Strakke kleding is belangrijk voor je docent om je houding en spiergebruik van je lichaam goed te zien en om bij te sturen waar nodig. Dat is niet alleen belangrijk om je goed te kunnen ontwikkelen in de ballettechniek, maar ook om blessures te voorkomen. Daarom adviseren wij een balletpakje en balletpanty, eventueel met rokje. Voor oudere dansers is een sportlegging met een wat strakkere top/T-shirt ook een goede optie. Goed schoeisel is belangrijk om je voeten goed te kunnen ontwikkelen, en de articulatie van de voet goed te kunnen zien. Daarom raden wij linnen (of eventueel leren) balletschoentjes aan.

Check onze tarieven hier.

Wij geloven dat je het beste een les ervaart als je zelf een keertje meedoet. Schrijf je daarom in voor een gratis proefles! Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.