Ga naar de inhoud

Dansles voor jonge kinderen

Kidsdance

Speciaal voor onze jonge dansers vanaf 6 jaar hebben wij Kidsdance! In deze danslessen in Zwolle en Hasselt kom je terecht in een team met leeftijdsgenoten en maak je kennis met allerlei dansstijlen, zoals modern, jazz, ballet en hip-hop. Kidsdance gaat in eerste instantie om lekker dansen en bewegen. Daarnaast stimuleren we met Kidsdance de motorische en muzikale ontwikkeling van de kinderen. Vindt jouw kind meerdere dansstijlen leuk of twijfelt hij/zij welke stijl echt bij hem/haar past? Dan is deze les perfect voor jouw kind!

Zo ziet een les Kidsdance er uit

We beginnen de les met een check-in. Als je voor een proefles komt is dit het moment waarop er wordt kennisgemaakt. Vervolgens doen we een warming-up. Dit kan in de vorm van een dansspel zijn of door het doen van dansoefeningen. Daarna gaan we door naar het leren van een choreo op een liedje die past bij de groep en leeftijd. We maken dansbewegingen zoals echte ballerina’s doen of dansen groot en stoer zoals hiphoppers. Je leert op een leuke manier allerlei technieken en danspasjes aan. Hierbij kijkend naar de leeftijd en de belevingswereld van de dansers.

Om ons lichaam weer tot rust te laten komen sluiten we elke les af met een cooling-down en als de dansers het willen een leuk dansspel. Vind jij het belangrijk om plezier te hebben in je dans en om daarnaast ook danstechnieken te leren? Dan ben je van harte welkom voor een proefles! Kom gerust eens kijken of dit team bij je past.

Optredens

Naast de reguliere danslessen die je volgt, zijn optredens ook een onderdeel van het lesprogramma. Er worden door het hele jaar heen één of meerdere optredens georganiseerd. Het maakt niet uit welk niveau je danst, iedereen mag meedoen. Tijdens deze optredens krijg je de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat jij hebt geleerd tijdens jouw danslessen. Hiermee willen wij je zoveel mogelijk plezier laten beleven en tegelijkertijd ook podiumervaring laten opdoen. 

Praktische informatie

Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen aan Kidsdance, iedereen is welkom! We bieden twee groepen dansles voor kinderen aan: 6+ en 8+. Vanaf 10 jaar bieden we danslessen aan gericht op een specifieke stijl zoals balletles, moderne dans of hip-hop. Check het lesrooster om het actuele aanbod per locatie te zien.

Twijfel je of jouw kind het beste bij 6+ of 8+ kan dansen? Je kunt bij beide groepen meekijken en meedoen. Zo kom je er zelf achter wat het beste past! Daarnaast kan de docent adviseren welke groep het beste past.

Check hier ons lesrooster.

Check onze tarieven hier.

We hebben geen specifieke kledingeisen. Trek kleding aan waar je lekker in kunt bewegen! 

Wij geloven dat je het beste een les ervaart als je zelf een keertje meedoet. Schrijf je daarom in voor een gratis proefles! Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.