Ga naar de inhoud

Moderne dans Zwolle & Hasselt

Moderne dansles

Een dansstijl die nog niet zo heel oud is, we hebben het over moderne dans. Waarbij klassiek ballet gaat om een statische houding en vaste posities, draait het bij modern juist om vrije bewegingen. Je kunt jezelf volledig laten gaan. In onze modern lessen in Zwolle en Hasselt leren wij onze jonge dansers hoe je dans en expressie met elkaar kan combineren. Hoe je sterke en diepe verhalen kan vertellen in lichaamsbewegingen. We bieden moderne dans aan voor kinderen en volwassenen.

Zo ziet een les moderne dans er uit

We beginnen de les altijd met een algemene warming-up. De warming-up bestaat een technische warming-up met een stukje choreo erin verwerkt gevolgd door een kracht nummer en als laatst een stretch. Na de algemene warming-up doen we een across the floor (technische oefening vanuit de hoek/zijkant of combinatie). De ene les besteden we bijvoorbeeld aan draaien en een andere keer doen we floorwork, dit wisselt per les. Na de across the floor kunnen we echt beginnen met het dansen. De laatste 20 minuten van de les besteden we aan een moderne choreo. We filmen de choreo altijd zodat je hiermee thuis aan de slag kunt en oefenen voor de volgende les. Benieuwd of moderne dans wat voor jou is? Kom dan gezellig langs voor een gratis proefles.

Optredens

Naast de reguliere danslessen die je volgt, zijn optredens ook een onderdeel van het lesprogramma. Er worden door het hele jaar heen één of meerdere optredens georganiseerd. Het maakt niet uit welk niveau je danst, iedereen mag meedoen. Tijdens deze optredens krijg je de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat jij hebt geleerd tijdens jouw danslessen. Hiermee willen wij je zoveel mogelijk plezier laten beleven en tegelijkertijd ook podiumervaring laten opdoen. 

Praktische informatie

Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen aan Modern. In Zwolle hebben we een modern dansgroep voor kinderen en een modern dansgroep voor volwassenen. In Hasselt hebben we een modern dansgroep voor kinderen.

Check het lesrooster om het actuele aanbod per locatie te zien.

Check hier ons lesrooster.

Check onze tarieven hier.

We raden aan om strakke aansluitende kleding te dragen zodat de docent goed kan zien welke beweging je maakt. Een legging en een shirt (bij voorkeur zwart) zijn daarom een goede keuze. Je hebt geen schoenen nodig, op sokken of blote voeten kun je beter dansen!

Wij geloven dat je het beste een les ervaart als je zelf een keertje meedoet. Schrijf je daarom in voor een gratis proefles! Heb je nog een andere vraag? Stel deze dan hier aan ons.