Meteen naar de inhoud

Luna Nijland

Mijn naam is Luna Nijland en ik geef kidsdance en modern lessen bij Dancing Devotion in Zwolle. Naast de danslessen sta ik ook nog 3 dagen per week in de turnzaal om les te geven aan recreatie en selectie. Op vrijdag en zaterdag ga ik naar Amsterdam om te dansen, zingen en acteren op de vooropleiding van het Lucia Marthas Institute For Performing Arts.

Ik ben op latere leeftijd pas begonnen met dansen. Ik heb namelijk 12 jaar lang geturnd tot aan mijn 17e! Ik zat op een hele creatieve middelbare school waar ik musical, drama en danslessen kreeg. Daar ontdekte ik dan ook mijn passie voor het musicalvak. Na mijn middelbare school besloot ik een mbo musicalperformer opleiding te gaan volgen. Hier kreeg ik dans, zang en acteerlessen. Ps: nog een leuk weetje. Een handlezer zei ooit ‘ik heb gehoord dat je veel turnt maar in jouw hand zie ik later dansende voetjes’. En gelijk had ze!

Na mijn middelbare school ben ik naar het mbo gegaan om hier op de opleiding musicalperformer te starten. Ik kreeg op het mbo verschillende stijlen dans zoals ballet, broadway, tap, modern, jazz en hiphop. Ik vond het dansen zo leuk en interessant dat ik buiten de opleiding nog extra danslessen volgde en in een wedstrijdteam jazz/modern wedstrijden ging dansen. Afgelopen schooljaar heb ik mijn diploma behaald, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd. Mijn grootste droom is nu om naar het hbo te kunnen en daarom volg ik nu het vooropleidingstraject op het Lucia Marthas Institute For Performing Arts! Sinds dit seizoen mag ik ook danslessen geven bij Dancing Devotion. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen op het gebied van dans en ontdek ik mijn eigen creativiteit en vorm van dansen.

Ik ben pas net begonnen met les geven op het gebied van dans. Ik ben nog zoekende in wat ik echt belangrijk vind en hoe ik mijn lessen wil invullen. Maar wat ik in de basis zeker belangrijk vind is een connectie te maken met elkaar. Ik wil dat iedereen met plezier naar de dansles komt en we elkaar vertrouwen, dat mijn les een veilige plek is waar je helemaal jezelf mag zijn en waar je fouten mag maken. Ook werken we in mijn lessen aan basistechnieken, het lichaam sterk/lenig maken en dansen we erop los met diverse choreo’s. En tussendoor een creatieve opdracht waarin je helemaal je eigen creativiteit mag stoppen. Zie ik jou binnenkort bij een proefles?