Ga naar de inhoud

Martine Kremer

Mijn naam is Martine Kremer en ik geef aanbiddingsdans in Zwolle. Als kind voelde ik al het verlangen om de christelijke liederen die ik hoorde “uit te dansen” en beeldend te maken,  om God op deze manier te aanbidden en te laten zien op bijvoorbeeld familiebijeenkomsten.
 
Met mijn turnachtergrond en de door de jaren heen opgedane danservaring (klassiek, modern), maakte ik mijn dansen biddend, samen met God. Ik danste in kerken en andere samenkomsten en begon ook steeds meer les in aanbiddingsdans te geven. Het gevolg was dat ik vanaf 2007 allerlei dansgroepen ben gestart, wat een dansschool werd. Later is dit Dancing Devotion geworden.

Door de jaren heen heb ik aan verschillende christelijke dans- en/of theaterproducties meegedaan met Carla Veldhuis, bij Opwekking en heb ik meegedanst in het dansteam van Worship Collective. Ook ben ik in 2019 samen met Sietske (de andere docent van aanbiddingsdans) naar Noorwegen geweest om les te krijgen in profetische dans, wat we nu ook kunnen geven.

Ik heb mogen ervaren dat aanbiddingsdans een krachtig middel is om Jezus heel persoonlijk te ontmoeten en verder te groeien in de relatie met Hem. Jezus verlangt naar ontmoeting met ons en wanneer we Hem aanbidden en ons eigen hart met Hem delen, reageert Hij daar graag op met Zijn liefdevolle aanraking, met woorden of met beelden. Binnen deze dansgroep leer je hoe je God de Vader en Jezus kunt aanbidden en hoe je daarin kunt samenwerken met de Heilige Geest, die ons helpt om de Vader te aanbidden (dit kun je nalezen in de Bijbel, in Johannes 4:23).
 
We gaan samen dansen, maar je leert ook om improviserend te aanbiddingsdansen. Je leert verschillende danstechnieken die je hiervoor kan inzetten. Je leert wat de Bijbel ons leert over aanbiddingsdans en dat in praktijk te brengen. Ik zie ernaar uit om samen met je op te trekken in het groeien van aanbiddingsdans en ik zie uit naar de mooie en verrassende dingen die God gaat doen in onze danslessen!