Ga naar de inhoud

Yannick Bruins

Yannick Bruins
Hi! Mijn naam is Yannick Bruins en ik geef dansles in Hasselt voor Dancing Devotion. Naast dansen heb ik nog een passie en dat is zingen en het schrijven van mijn eigen nummers. 
 
Het begon eigenlijk allemaal op jongere leeftijd. Toen ik 3 jaar was danste en zong ik al mee met alle liedjes van K3. Ik wist toen al dat ik er iets mee wou gaan doen. Toen ik 5 jaar was ging ik op een musical school in Zwolle genaamd Song&Dance (nu C.I.C.K). Vanaf mijn 7de ging ik naar de vooropleiding daarvan en kreeg ik les in Jazz, Broadway, Tapp, Drama, Zang, Modern, Ballet en Hiphop. Dit deed ik allemaal buiten mijn basis/middelbare school periode om. Toen ik klaar was met de middelbare school heb ik de MBO opleiding gedaan van Landstede musical performer + niveau 5 van Academie C.I.C.K. Op deze 2 opleidingen kreeg ik op professioneel gebied les in de dansstijlen wat ik hiervoor al benoemd heb. Deze opleidingen heb ik beide afgerond. 
 
Na 14 jaar musical gedaan te hebben merkte ik dat ik alle onderdelen die bij musical komen kijken (dans, zang, spel) veel liever apart doe dan samen. Ook al ligt mijn hart bij het zingen en het schrijven van mijn eigen nummers, merkte ik toch dat ik het dansen wel erg miste en vooral de dansstijl modern. Bij modern vind ik het gewoon mooi dat je een verhaal kan vertellen. Toevallig kwam vorig jaar Dancing Devotion op mijn pad en kon ik zo weer het dansen op pakken. Ik heb het altijd al leuk gevonden om iets met kinderen te doen, maar ik wist nooit precies wat. Ik vind het vooral leuk om kinderen te zien groeien en iets aan te leren en als ik daarbij kan helpen maakt dat me erg blij!
 
In de lessen wil ik vooral veel plezier maken, maar ook een stukje zelfvertrouwen en kennis over je eigen lichaam. (Hoe het werkt en wat je er allemaal mee kan) Iedereen is wel eens onzeker en ik ook, daarom maak ik er een veilige plek van in de les waar iedereen zichzelf kan zijn, en waar fouten gemaakt mogen worden. Dansles moet gewoon leuk zijn en niet een plek waar je onzeker wordt doordat iets niet lukt of iets niet wil. Dans is een kunst, een emotie, een uitlaatklep. Bij mij in de les mag je zo vrij als je wilt, maar aan het einde van de les wil ik je iets geleerd hebben. Lijkt het je leuk om een keer een proefles mee te kijken of te doen, dan ben je van harte welkom bij mij in de les! <3